Tanulószerződéses tanulók beszámolói arról, hogyan választottak szakmát, milyen kihívásokkal, sikerekkel találkoztak a tanulmányaik, munkájuk során és milyen tanácsot adnak a pályaválasztó fiataloknak.

 

Németh András, elektronikai technikus

Németh András2014 tavaszán sikeresen leérettségiztem és azt a döntést hoztam, hogy szakmát fogok tanulni. Szeptemberben be is iratkoztam a szombathelyi „Puskás”-ba, ahol az elekrotechnikus szakma mellett döntöttem. A képzés duális volt, így az oktatás gyakorlati részét az iQor Global Services-nél töltöttem.

  Olvass tovább...

Bakos Bence, elektronikai technikus

Bakos BenceA duális képzés számomra nagyon hasznos volt, mivel otthoni körülmények között maximum hobbi szinten foglalkozhattam csak az elektronikával, de így a suliban tanult elméletet profi körülmények között, játszva tudtam elsajátítani a gyakorlatban, az iQorban.

  Olvass tovább...

Halász József, elektronikai technikus

Halász JózsefSzemélyes véleményem szerint a duális képzés rengeteg előnnyel jár. Az elméleti oktatás természetesen az iskolában történik, de a gyakorlati képzés különböző cégeknél van, ahol magas színvonalú szakmai gyakorlati képzést kapunk, és az iskola befejezésével azonnal munkahelyet biztosítanak nekünk a szakmában.

  Olvass tovább...

Pál Barna, elektronikai technikus

Pál BarnaA duális képzés fontos szerepet játszhat egy fiatal pályakezdő iskolás életében. Jó, hogyha az ember minél hamarabb szembesül azzal a ténnyel, hogy egyszer dolgozni kell, és akkor miért ne legyen előbb betekintése a fiatalnak. Elképesztő látvány egy olyan modern és sikeres cégbe betekinteni, mint például az iQor.

  Olvass tovább...

Mándi János, gépgyártás-technológiai technikus

Mándi JánosA szüleimtől és általános iskolai osztályfőnökömtől kaptam iránymutatást, fontos szempont volt, hogy egy keresett és jól jövedelmező szakmát tanuljak ki. „A tudás fájának gyökere keserű, de gyümölcse édes” – mondta anno egy középiskolás tanárom. Tőle kaptam meg azokat a szakrajzi alapokat, amiket az egyetemen is tudtam hasznosítani.

  Olvass tovább...

Pájer-Gubasóczi Renáta, cukrász

Pájer-Gubasóczi Renáta"Aki akar és tud dolgozni, az itthon is komoly szakmai eredményeket érhet el."

Már egészen kicsi lány koromban eldöntöttem, hogy én bizony cukrász leszek. Szívesen és néha bizony akaratosan sertepertéltem anyukám körül a konyhában, és hamar önállóan is elkezdtem sütögetni, nagyon tetszett a dolog, gondoltam, miért is ne lehetnék cukrász?

  Olvass tovább...

Nemes Máté, pincér

Nemes Máté"Már óvodás koromban beöltözve mentem a vendégekhez."

Édesanyám Siófokon több mint 25 éve működtet egy éttermet, amelyben mondhatom úgy, hogy gyerekkorom óta "dolgozom". Ez egyben a hobbim is, hiszen imádom csinálni. Szeretem a kihívásokat és mivel tudjuk, hogy nincs két ugyanolyan vendég, így minden nap más és más feladatok elé állít.

  Olvass tovább...